Vértesboglár község hivatalos honlapja

Betűméret

Könyvtári felhívás

Könyvtári felhívás Kedves Könyvtári Olvasóink!

2016. januárjában csatlakozott kis könyvtárunk a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtárhoz. Az ott dolgozók elkezdték könyvtári állományunk gépi rendszerbe való bevételezését, kóddal ellátását. 

Szeretnélek megkérni Benneteket, hogy hozzátok vissza a nálatok lévő könyveket, hogy ezek is bevételezésre kerülhessenek.

A könyveket nem csak könyvtári időben lehet visszahozni, le lehet adni Pózsáné Kocsis Ildikó művelődésszervezőnél is a Művelődési ház nyitva tartási ideje alatt.

Köszönettel: Leitgib Lászlóné könyvtáros

 

Bővebben: Könyvtári felhívás

Zenekedvelőknek - Zeneklub

zeneklub Minden kedves zenekedvelőt - korhatár nélkül - szeretettel vár a zeneklub a Művelődési Házban. Ha kedvet érez egy közös zenéléshez, énekléshez, esetleg játszik valamilyen hangszeren is, csatlakozzon vidám csapatunkhoz. Havonta egyszer, pénteken 18 órától a klubteremben találkozunk. Önt is várjuk szeretettel!

 

Bővebben: Zenekedvelőknek - Zeneklub

Kerekítő - Mondókás Móka

Kerekítő Kéthetente pénteken 9.30-tól Vértesbogláron a Művelődési házban Mike-Varga Csilla óvodapedagógus vezetésével Kerekítő foglalkozások lesznek. Első alkalom: 2015. október 2.

Ölbeli játékok, mondókák, hangszerjáték, népdalok, lógázók, pörgetők, höcögés, kacagás! Játsszunk, mozogjunk, énekeljünk együtt!

Részletek a cikk további részében.

Bővebben: Kerekítő - Mondókás Móka

Floriana Nap 2015

2015. augusztus 20-án ismét nagyszabású programmal várja az érdeklődőket Csákvár városa. A részletes program a plakáton olvasható.

Bővebben: Floriana Nap 2015

Ezüstfenyő Néptánccsoport fellépése

A néptánccsoport Erdélyből érkezik, magyarországi turnéja alkalmából 2015. augusztus 14-én 17 órakor fellép Csákváron a Szanatórium kultúrtermében. További részletek a plakáton olvashatók.

Bővebben: Ezüstfenyő Néptánccsoport fellépése

Meghívó festmény kiállításra

Bárdos József kiállítás A Művelődési Ház tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a vértesboglári születésű Bárdos József festmény kiállítására.

A kiállítás megnyitója 2015. Május 16-án, szombaton, 17 órai kezdettel lesz a Művelődési Ház klubtermében.

A program ingyenes.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Bővebben: Meghívó festmény kiállításra

Iskolai Közösségi Szolgálat teljesítése

Iskolai Közösségi SzolgálatTársasági ember vagy? Lételemed a közösség? Végezd az Iskolai Közösségi Szolgálatot a közösségi művelődés területén!

Erre van lehetőség a Művelődési Házban is. A programok többsége hétköznapokon délután, vagy hétvégén kerül megrendezésre, ezért nem jelent gondot az iskolai közösségi szolgálat tanórán kívüli teljesítése sem.

Ha érdekel, gyere be és megbeszéljük a részleteket!

Vasi Virág, művelődésszervező

 

Bővebben: Iskolai Közösségi Szolgálat teljesítése

Világutazó volt a vendégünk

Úti beszámoló Szabó Gáborral 2014. december 20-án a világutazó Szabó Gábor volt a Művelődési Ház vendége, aki színes élménybeszámolót tartott az érdeklődőknek legutóbbi, Dél-Amerikai útjáról. Az Atlanti-óceántól a Csendesig és vissza egy szál hátizsákkal megtett út közben rengeteg élmény érte az utazót. Különleges helyeken járt, mint például a Nap-szigeten és a Hold-völgyben. Mesélt gyönyörű tájakról, az Andok csúcsának megmászásának nehézségeiről, a Copacabana híres strandjáról, az ezüstbányákban dolgozók nehéz munkájáról, a favelák és lakóik veszélyes életéről, csupa érdekességről és egzotikumról. Az élménybeszámolót remek képek és az előadó közvetlen stílusa színesítették. A vetítést  baráti hangulatú beszélgetés követte és zárta. Következő, indiai útja után újra meghívjuk az előadót, amikor majd ázsiai élményeiről mesél az érdeklődőknek.

Mit keres egy gringo a gauchoknál?

Dél-Amerika útibeszámoló Meghívó

Mit keres egy gringo a gauchoknál? - Avagy két hónap hátizsákkal, keresztül Dél-Amerikán,az Atlanti-óceántól a Csendesig (és vissza), az ezüstbánya mélyétől az Andok csúcsáig, a Nap-szigettől a Hold-völgyig, a matéteától a tiszta szeszig, a halálos faveláktól a haláli favela lakókig.

Képes úti beszámoló Szabó Gábortól

2014 December 20, szombat, 17.30-kor a Művelődési Ház klub termében

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Travel Turne Tranzito