Vértesboglár község hivatalos honlapja

Betűméret

Adventi események az óvodában

Advent az óvodában

 

Elkezdődött az advent a várakozás, ami gyermek és felnőtt számára a legszebb és legizgalmasabb időszak.

Óvodánkban hétről hétre új izgalmak, feladatok és játékok vártak a gyermekekre.

 

 

A koszorún egy gyertya ég 

a karácsony messze van még”

Advent első hetében a Mikulásvárás izgalma tartotta „lázban” a gyermekeket. Barkácsoltunk, énekeltünk,verseltünk, meséltünk. Elbáboztuk a Mikulás kesztyűje című mesét, amit nagy örömmel fogadtak a gyerekek.

Meghívást kaptunk a Mikulás – házba, ahol egy népmesét ismerhettek meg az óvodások.

Egyre jobban közeledett a Mikulás érkezésének időpontja. A kitisztított kis cipőket, kis csizmákat kitettük a csoportszoba ablakaiba. Csengettyűszó jelezte a Mikulás érkezését, aki segítőivel megtöltötte a kis lábbeliket csokival, cukorkával teli csomaggal. Ezután megpihent a csoportunkban, ahol a gyerekek énekeltek verset mondtak és beszélgettek a Mikulással.

Örömmel tapasztaltuk, hogy minden kicsi bátran közeledett a Mikuláshoz.

Ha kettő ég, már közelebb,

örül ennek felnőtt, gyerek”

A Pro-Vértes Közalapítvány munkatársai elhelyeztek egy madáretetőt az óvoda területére, így a gyermekek folyamatosan láthatják az oda érkező madarakat, akik csipegetik a magokat. Nem hagyjuk magukra a madarakat télen sem, ezzel erősítjük a természet és az állatok iránti szeretetet, gondoskodást.

Immár hagyomány óvodánkban, hogy a karácsonyi időszakban mézeskalácsot sütünk és díszítünk a gyermekekkel. Így történt ez most is. A mézeskalács illata belengte óvodánkat. Kicsik és nagyok türelmetlenül várták, hogy végre megkostólhassák, „jól sikerült-e”.

Advent 2. hetében sokat beszélgettünk a karácsony történetéről, népszokásokról, hagyományokról és a családi összetartozásról.

A gyermekek nagy örömére a Nefelejcs Bábszínház előadásában megnézhettük a Télapó és ezüstmackó című bábelőadást. Csillogó szemű, tátott szájú gyermekeket lehetett csak látni a nézőtéren. Az előadás végén megcirógathatták a mesében szereplő hóembert. Jó volt látni a gyermekek arcán a csodálkozást és boldogságot, ahogy közel kerülhettek a szereplőhöz.

A Süni csoportosok ismét meghívást kaptak a Bodméri Önkormányzattól, hogy óvodásaink műsora színesebbé tegye a nagyszülők, dédszülők karácsonyi ünnepét. A gyermekek nagy örömmel készültek erre a napra. Az adventi ablaknyitogató, verses, énekes műsorunk után, Teri néni nemzetiségi táncot adott elő a gyermekekkel.

Három gyertya meleg fénye

azt üzeni: eljön végre”

Advent 3. vasárnapján Vértesbogláron a templom előtti téren az óvodások ismét előadták kis karácsonyváró műsorukat, ezzel is megörvendeztették kis falunk lakóit.

December 15-én tartottuk óvodánkban a karácsonyi ünnepséget. A gyerekek álmélkodva, csodálkozva léptek be a csoportszobákba, ahol már a feldíszített karácsonyfa várta őket.

A nagy- és középső csoportos gyerekek kis műsorral köszöntötték kiscsoportos pajtásaikat és vendégeinket.

A karácsonyi vásárnak is köszönhetően sok érdekes játék kerülhetett a karácsonyfa alá. A gyermekek már alig győzték kivárni, hogy birtokba vehessék és kipróbálhassák a játékokat. A délelőtt jó hangulatban, vidáman telt el. Játék közben jóízűen eszegették a finomságokat is.

A nagy karácsonyi hangulatban nem feledkeztünk el kismadarainkról sem. Az ő részükre „madárkarácsonyfát” készítettünk. A díszek dióból és mogyoróból készültek.

Óvodásaink ezen a héten elhozhatták otthonról kedvenc játékaikat, hogy egymásnak megmutathassák, kipróbálhassák, ezáltal is erősítjük az együtt lenni jó érzését.

Négy kis gyertya fénye, lángja

szeretetet hoz majd a házba!”

 

Csillagszóró szórja fényét, kíván melegséget, békét.

Angyalka száll házad felett, hogy átadjon egy üzenetet:

Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

Óvoda dolgozói és a gyerekek

Travel Turne Tranzito