Vértesboglár község hivatalos honlapja

Betűméret

Vértesbogláron az ifjúsági tánccsoport 1994-ben alakult, Bauer Jánosné Terike vezetésével. Tagjaink folyamatosan váltakoznak, táncolni szerető fiatalok jönnek-mennek. Elsősorban német nemzetiségi táncokkal lépünk fel, de előfordulnak magyar csárdás táncok is a repertoárunkban.

Az ifjúsági tánccsoportunknak a 2006-os évben 6 fellépése volt, fele itthon, fele a környékbeli településeken. Három fellépést sajnos létszámhiány miatt le kellett mondanunk, de azóta új tagokkal bővült a csoport.

A szári nemzetiségi napon fergeteges sikert arattunk, akárcsak itthon a kitelepítés 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A Felnőtt tánccsoport 2004-ben alakult 8 párral, szintén Bauer Jánosné Terike vezetésével. Idősebb és fiatalabb házaspárok a tagjai, bér egy ideig  csoport csak 5 párral táncolt, ma már ismét 16-an vagyunk. Szintén a nemzetiségi hagyomány-ápolást tartjuk szem elõtt. Régi sváb néptáncokkal, és tiroli táncokkal lépünk fel. A próbák hetente egy alkalommal, mindig jó hangulatban telnek.

Felnőtt és ifjúsági táncsosok

A felnőtt tánccsoportnak 8 fellépése volt 2006-ban. Nemzetiségi napokon, falunapokon, májfadöntõ- és szüreti bálokon lépünk fel általában. Úgy gondoljuk, hogy ez a 8 fellépés a két éve alakult tánccsoport számara szép eredmény.

A 2007-es évet a mányi farsangi bálon, nyitótánccal kezdjük. Minden évben megrendezzük, a már hagyományossá vált Húsvéti Locsolóbált, melyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit.

Szívesen fogadunk sorainkba táncolni szerető és kitartó fiatalokat, valamint házaspárokat.

Higgyék / higgyétek el, jó egy kicsit elfelejteni tánc közben, a szürke hétköznapok gondjait!

Ifjak tánc közben

 

Az Ifjúsági tánccsoport alakulásának 20., valamint a Felnőtt tánccsoport fennállásának 10. évfordulóján készült fotók itt megtekinthetők. A Jubileum óta az Ifjúsági tánccsoport korábban aktív tagjai ismét csatlakoztak a csoporthoz, amely nagy öröm számunkra.

Csoportjaink kapcsolattartója: Bauer Jánosné Terike, e-mail elérhetősége Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Travel Turne Tranzito