Vértesboglár község hivatalos honlapja

Betűméret

Óvodai adventi vásár

Adventi vásár November 23-án került sor idén az Adventi barkács-délutánunkra, amit az ovis szülők részére hirdettünk meg. Anyukák és óvónők felkészülten, alapanyagokkal, ötletekkel és már otthon elkészített mintadarabokkal érkeztek a Művelődési Ház klubtermébe. Ezt a kézműves délutánt Dömsödi Katalin koordinálta és fogta össze a Szülői Szervezettel. A délután folyamán a szorgalmas és kreatív anyukák és óvó nénik ötletesebbnél-ötletesebb, szebbnél-szebb ajtódíszeket, adventi koszorúkat, karácsonyfadíszeket készítettek. A vidám, időnként hangos kacagással kísért hangulatot fokozták a cd-ről szóló karácsonyi dallamok, a házilag készített finom sütemények és a fűszeres forralt bor édes zamata. Reméljük, minden kedves vásárlónak örömet szerez majd, és jó szívvel gondol azokra, akik a gyermekek érdekében időt és pénztárcát nem kímélve készítették az Adventi vásárra kézműves termékeiket.

óvodapedagógusok

Bővebben: Óvodai adventi vásár

Márton nap az Óvodában

Márton nap az Óvodában 2016 Óvodánkban a Katica és a Süni csoportos gyermekek már nagyon várták, hogy együtt ünnepelhessék Márton napját. Az előkészületekben is aktívan vettek részt, örömmel készítették lámpásaikat. Ragasztották a libákra „tollruhájukat”, hogy meg ne fázzanak. A kicsik festettek, a nagyok barkácsoltak sok szép, színes tököt.

 

 

Bővebben: Márton nap az Óvodában

Óvodai beíratás a 2016/2017 nevelési évre

Óvódai beíratás

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2016/2017-es nevelési évre az óvodai beíratás időpontjai: 2016. május 4-5. 7.30-14.30 óráig

Az óvodai beiratkozáskor várjuk azokat a Szülőket, akiknek a gyermeke 2016. augusztus 31-ig a harmadik életévét betölti, továbbá azokat, akiknek gyermeke 2016. szeptember 1. és 2017. augusztus 31. között tölti be a 3. életévét (ezeket a gyermekeket előjegyzésbe veszik az óvodában).

Részletek a beiratkozással kapcsolatban a cikk további részében találhatók.

Bővebben: Óvodai beíratás a 2016/2017 nevelési évre

Dohányzás vagy Egészség?

Dohányzás vagy Egészség program Óvodánkban immár hatodik éve foglalkozunk a Dohányzás vagy Egészség kiegészítő Óvodai Programmal. Éves tervünk kiegészítéseként egy hetet szánunk arra, hogy a középsős és nagycsoportos gyermekek megismerhessék ezt a programot játékos formában, mely életkori sajátosságaikat figyelembe véve megfelelő. Az egészséges életmódra nevelés megjelenik a családban, az óvodában közvetett és közvetlen formában. Alapvető viselkedésminták bevésődnek a dohányzással kapcsolatosan is. Természetesen már tájékoztattuk a szülőket szülői értekezleten arról, hogy milyen programokkal ismerkednek meg a gyerekek az év folyamán. Támogató, pozitív visszajelzéseket kaptunk erre vonatkozóan, említették, hogy „ilyen tavaly is volt és még fent vannak a cseresznyés matricák az ajtón” amit a gyermekek kaptak.

Bővebben: Dohányzás vagy Egészség?

Iskolaérettség

Iskolaérettség Óvodánkban megkezdődött az iskolaérettség megállapításával kapcsolatos teendők sora:

Az óvodapedagógusok felmérik egy iskolaérettségi feladatsorral a nagyokat.
Konzultálnak a logopédussal.
Az óvodapedagógusok tájékoztatják a szülőket gyermekük fejlettségéről.
2015.01.28-án szülői értekezletet tartottunk az óvodában, amelynek témája volt: "Iskolás lesz a gyermekünk!" Ennek keretében tájékoztattuk azokat a szülőket, akiknek tanköteles lesz a gyermekük, vagyis 2015.08.31-ig betölti a 6. életévét. Meghívott vendégeink voltak az iskola pedagógusai, illetve az iskola igazgatónője.
2015 januárjától az iskolaérettségi vizsgálatokat a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézményében végzik el a szakemberek, időpontok megadásával. Az iskolaérettségi vizsgálathoz a gyermek 5 éves státusz vizsgálatára is szükség van, amelyet a védőnő és a gyermek házi gyermekorvosa végzett el.
A tanköteles korú gyermekek adatait egyeztetjük.
Március végén óvodai szakvéleményt állítunk ki a tanköteles korú gyermekekről.
Az iskolai beiratkozás időpontjáról tájékoztatjuk a szülőket a faliújságon. 

Bővebben: Iskolaérettség

Iskolai "téltemető"

Iskolai téltemető Az iskolások az idén is meghívtak minket a „téltemető” délelőttjükre.

A Süni csoportosok már reggel begyúrták a fánk tésztáját, majd folyamatosan figyelték a változást, hogyan növekszik dagad a tészta.

Bővebben: Iskolai "téltemető"

Madárgyűrűzés

Madárgyűrűzés Óvodánk is nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelés fontosságára, az állatok védelmére.

A tél folyamán egy madáretetőt helyeztek el udvarunkon a Pro-Vértes munkatársai, amit a madarak hamar felfedeztek, mi pedig sohasem felejtettük el magokkal feltölteni.

Sokat beszélgettünk a gyerekekkel a madáretetés fontosságáról. Fényképeket nézegethettek, verseket tanulhattak, meséket hallgathattak a gyermekek a madarakról, ezzel is próbáltuk tudatosítani bennük, hogy védjük madarainkat.

Bővebben: Madárgyűrűzés

Farsang napja eljött már, kezdődik a jelmezbál!

Farsang az óvodában 2015 Farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Óvodánkban is igen mozgalmas hetek előzték meg ezt a napot. Célunk a farsangi népszokások, hagyományok ápolása, élményszerű megtapasztalása mellett a gyerekek ismereteinek bővítése, érzelemviláguk gazdagítása, kézügyességük, mozgáskultúrájuk fejlesztése volt.

Bővebben: Farsang napja eljött már, kezdődik a jelmezbál!

1. oldal / 4

Travel Turne Tranzito